Rothenberger

Alati za cevne instalacije

Više od 60 godina ROTHENBERGER je svetski lider u proizvodnji i tehnološkim inovacijama kada su u pitanju alati i mašine za termotehničke i hidrotehničke instalacije: vodovod, grejanje, klimatizacija, gas, kanalizacija...

Inženjer Edwin Rothenberger je osnovao kompaniju 24. maja 1949. kao trgovačku kuću u Frankfurtu na Majni. Asortiman proizvoda obuhvatao je alate, opremu i tehnologiju za zavarivanja - spajanje cevi je bilo u fokusu poslovanja. Kupcima se dopao asortiman proizvoda, tako da je kompanija beležila konstantan rast i značajno proširenje poslovanja za kratko vreme.

Na Međunarodnom sajmu sanitarne i grejne tehnike (ISH) 1967. ROTHENBERGER je predstavio takozvani R-sistem, koji je značajno doprineo uspehu kompanije. R-sistem se sastojao od alata za širenje i savijanje cevi i omogućio je vodoinstalaterima da spajaju cevi bez fitinga. Eliminisao je potrebu za lemljenim spojevima, T-komadima i L-profilima, čime se štedi vreme i materijal.

Velika potražnja za ROTHENBERGER proizvodima ubrzo je dovela do preseljenja i širenja kompanije. Tokom 1974. godine kompanija se seli u Kelkheim kod Frankfurta, a upravljanje preuzima druga generacija porodice Rotenberger. Uložena su velika ulaganja u razvoj kompanije, a 1985. godine Helmut Rothenberger postaje izvršni direktor ROTHENBERGER AG (kojoj sve ROTHENBERGER kompanije i danas pripadaju). Godine 2013. Helmut Rothenberger se pridružuje nadzornom odboru kompanije, a Christian Heine postaje izvršni direktor ROTHENBERGER AG.

Zahvaljujući lakoći korišćenja, kvalitetu i izdržljivosti svojih proizvoda, ROTHENBERGER je zaslužio mesto u kutiji alata profesionalaca širom Evrope. Tokom nekoliko decenija, kompanija je gradila i širila svoje kapacitete i otvarala sve više tržišta.

Porodični biznis je osvojio tržište alata za cevi u drugim zemljama osnivanjem sopstvenih filijala u zemljama van Nemačke i investiranjem u međunarodne brendove kao što su VIRAX u Francuskoj i Severnoj Africi i SUPER-EGO u Španiji i Latinskoj Americi.

Pored toga, porodica Rotenberger je dodala posebno znanje osnovnom poslovanju kroz akvizicije kompanija koje se odnose na alate i mašine za cevi. Na ovaj način, kompanija je nastavila da razvija alate za cevi i srodne tehnologije - uvek imajući na umu profesionalne korisnike alata.


ROTHENBERGER


Kao omiljeni partner profesionalnih korisnika ROTHENBERGER nudi kompletna rešenja za postavljanje cevnih instalacija i njihovo održavanje. Sa više od 6,000 proizvoda razvijenih od strane ROTHENBERGER razvojnog centra, ova globalna kompanija nudi najpotpuniju paletu premijum alata i mašina, kao i tehnologiju koja je u skladu sa ekološkim zahtevima.

ROTHENBERGER je primarna kompanija celokupne grupacije a ostali brendovi u okviru grupe su: ROTHENBERGER Industrial, ROTHENBERGER Plastic Technologies, ​​SUPER-EGO, VIRAX i WUXI Shengda. Oni dopunjuju grupu u sektoru tehnologije alata za cevi. ROTHENBERGER Plastic Technologies je lansiran u avgustu 2016. godine, WUXI Shengda je postao ključni "satelit" u januaru 2016. godine, a u okviru Rothenberger grupacije imaju i pridružene kompanije uključujući: KROLL, RICO, RUKO i SIVERT.

ROTHENBERGER takođe pomaže u stvaranju pristupa osnovnim resursima za ljude širom sveta. Fondacija Dr Helmut Rothenberger – Alati za život (TOOLS FOR LIFE) pruža osnove kao što su voda, energija i obrazovanje. Pored toga, pomaže ljudima da izgrade svetlu budućnost za sebe. ALATI ZA ŽIVOT (TOOLS FOR LIFE) ohrabruju i podržavaju ljude i izazivaju ih da preuzmu kontrolu nad svojim životima.

Osnovne informacije o kompaniji Rothenberger:

 • Kompanija je osnovana 1949
 • 50 povezanih kompanija
 • 45% vlastitog kapitala
 • 1,600 zaposlenih širom sveta
 • 250 patenata i zaštitnih znakova
 • 14 proizvodnih postrojenja
 • 60% sopstvene proizvodnje
 • 32 filijale širom sveta
 • Izvoz u 90 zemalja
 • 150 ovlašćenih servisnih lokacija
 • Više od 500 prodajnih konsultanata širom sveta
 • Više od 200 posebno opremljenih demo vozila
 • Učestvuje na više od 120 sajmova 


Virtual ROTHENBERGER world


ROTHENBERGER katalog opreme


ROTHENBERGER akcijski katalog
Ecomex

Rothenberger 070110X 90° 1"

Švedska klešta

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger 070111X 90° 1.1/2"

Švedska klešta

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger SUPER "S" 1/2"

Švedska klešta 45°

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger SUPER CUT 1/2"- 2"

Set ručnih nareznica sa račnom 070892X

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROPUMP SUPER PLUS

Ručna usisno - potisna pumpa za odgušenje

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROLL GROOVER 2-6“

Rothenberger ručna nuterica, HAND ROLL GROOVER, No.1000000212, u osnovnoj verziji pokriva radno područje od 2“- 6“. Sa dodatnim setovima rolera može da pokrije rado područje 1"-12", odnosno 1“-6“.

Kupite odmah
Ecomex

ROSCOPE i2000 + 25/16 + TEC modul

Rothenberger uređaj za inspekciju i deketciju oštećenja cevovoda

Kupite odmah
Ecomex

ROSCOPE i2000 + 25/22 + TEC modul

Rothenberger uređaj za inspekciju i deketciju oštećenja cevovoda

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROBEND 4000 set

Uređaj za hladno savijanje cevi 15-18-22-28-32-35mm

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROFLAME 4 PIEZO

Brener sa piezo upalječem 1000002358

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger SUPER FIRE 4 HOT BOX

Set za meki i tvrdi lem

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger RP 50-S + set klešta

Ručna ispitna pumpa do 60 bara RP 50-S + set klešta Rothenberger

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROGRIP M 7" 2K

Papagaj klešta Ø 1.1/4"

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROGRIP M 10" 2K

Papagaj klešta Ø 2"

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROGRIP F 7" 2K

Papagaj klešta sa zaključavanjem Ø 1.1/4"

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROGRIP F 10" 2K

Papagaj klešta sa zaključavanjem Ø 2"

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger ROGROOVER 1-12“

Rothenberger nuterica je stabilni elektro-hidraulični uređaj za nutovanje čeličnih cevi 1“-12“ (nuterica), ROGROOVER 1“-12“, 230 V-50 Hz/60 Hz, Rothenberger, No.1500001351. Brzo i lako utiskivanje žlebova na krajevima čeličnih cevi od Ø 1“-12“ (33-324 mm) debljine do 10 mm. Pogodna za instalacije, protivpožarne sisteme, veće grejne sisteme, kao i upotrebu u industriji i rudarstvo.

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger SUPER FIRE 4 basic set

Brener 1500001355

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger R600

ROTHENBERGER R600 SET je elektro-mašinski uređaj za odgušenje i održavanje kanalizacijonih cevi promera 20-150 mm. Izuzetno pouzdan i dugotrajan proizvod. Za održavanje kuća, zgrada, hotela, poslovnih objekata, restorana, ...

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger 35455

Tačkasti brener za SUPER FIRE 4

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger 35458

Brener za topao vazduh za SUPER FIRE 4

Kupite odmah
Ecomex

Rothenberger 35459

Brener za termobužire i zagrevanje za SUPER FIRE 4

Kupite odmah
Ecomex

ROCUT TC 42 Professional

Rothenberger makaze za sečenje plastičnih cevi prečnika do 42mm

Kupite odmah
Ecomex

ROCUT TC 50 Professional

Rothenberger makaze za sečenje plastičnih cevi precnika do 50 mm

Kupite odmah
Prijavite se za naš Newsletter.